ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σούπερ μάρκετ: Οι μεγάλες αλυσίδες στην «πρίζα» της ηλεκτροκίνησης

Σούπερ μάρκετ: Οι μεγάλες αλυσίδες στην «πρίζα» της ηλεκτροκίνησης
H ηλεκτροκίνηση αποτελεί ακόμη ένα πεδίο στο οποίο επενδύουν οι επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου pixabay

Δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργούν σε καταστήματα τους οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, με την ηλεκτροκίνηση να αποτελεί ακόμη ένα πεδίο στο οποίο επενδύουν οι επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Σε μία προσπάθεια, ώστε να παρέχουν στους καταναλωτές που πηγαίνουν για τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ, τη δυνατότητα μίας επιπλέον υπηρεσίας στον ίδιο χώρο. Έτσι την ίδια στιγμή που ψωνίζουν, θα μπορούν παράλληλα να φορτίζουν και το ηλεκτρικό τους όχημα.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε η συνεργασία ΔΕΗ blue και Σκλαβενίτης για την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης, καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και δύο οχήματα. Συνολικά η υπηρεσία θα παρέχεται σε 119 καταστήματα της Σκλαβενίτης, σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23.

Η τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ σύμφωνα με πηγές κοντά στη Σκλαβενίτης, προβλέπεται περισσότεροι από 260 να τοποθετηθούν μέσα στο 2022 και άνω των 400 το 2023. Από το σύνολο των 119 καταστημάτων (μεγάλων και μεσαίων) της αλυσίδας που θα διαθέτουν σταθμούς φόρτισης, τα 46 αναμένεται να είναι στην Αττική.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει επίσης και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

Πρόσφατα επίσης ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της nrg με την Μασούτης δημιουργούνται συνολικά 150 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 70 καταστήματα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας. Οι δύο εταιρείες μάλιστα μελλοντικά, σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους, δημιουργώντας επιπλέον θέσεις φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου.

Η συμφωνία του Ομίλου Metro επίσης με την nrg από τον περασμένο Μάρτιο προβλέπει την εγκατάσταση, την τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge της nrg σε 250 σημεία, τόσο σε καταστήματα My market όσο και σε METRO Cash & Carry. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Μetro ήταν η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου στη χώρα μας, που από τις αρχές του 2019 είχε αρχίσει να αναπτύσσει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τοποθετώντας σταθμούς σε μικρό, αρχικά, αριθμό καταστημάτων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος τέλος, είχε ξεκινήσει από το 2021 συνεργασία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση φορτιστών καταστήματα του δικτύου της. Πέρσι τοποθετήθηκαν περί τα 350 σημεία φόρτισης ενώ φέτος αναμένεται να αυξηθούν, καλύπτοντας ακόμη περισσότερα καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ