ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Η κρίση δεν «αγγίζει» την Rolls - Royce, ρεκόρ πωλήσεων για το 2022

Βρετανία: Η κρίση δεν «αγγίζει» την Rolls - Royce, ρεκόρ πωλήσεων για το 2022
Η βρετανική Rolls-Royce το 2022 «έσπασε» το ρεκόρ πωλήσεων έχοντας πουλήσει συνολικά, 6.021 οχήματα AP Photo/Matthias Schrader

Παρά την κρίση του κόστους ζωής που μαστίζει την Βρετανία, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων πολυτελείας Rolls-Royce, ήταν οι ψηλότερες ετήσιες πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στα 118 χρόνια της ιστορίας της. 

Συγκεκριμένα, η βρετανική Rolls-Royce το 2022, «έσπασε» το ρεκόρ πωλήσεων έχοντας πουλήσει συνολικά, 6.021 οχήματα.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 8% σε σχέση με το 2021, με παραδόσεις «σε πελάτες σε 50 χώρες», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στο γερμανικό όμιλο BMW.

Οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν από τη Rolls-Royce Motor Cars, με τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη να κυριαρχούν στις πωλήσεις, έρχονται σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά αυτοκινήτου, που πασχίζει να ανακάμψει από την πανδημία και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο περιορίστηκαν το 2022 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, παρά την ανάκαμψη που άρχισε στο τέλος της χρονιάς, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη η οργάνωση του τομέα SMMT.

Όμως όπως και άλλες μάρκες πολυτελείας, για παράδειγμα η Bentley ή η Bugatti, η Rolls-Royce είχε ήδη καταγράψει το 2021 πωλήσεις ρεκόρ.

Σε ένα άλλο παράδειγμα της υγείας της αγοράς των ακριβών αυτοκινήτων, η Lamborghini είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως έχει ήδη προπωλήσει όλη την παραγωγή της μέχρι τις αρχές του 2024.

Η Rolls-Royce, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξαγοράσθηκε από την BMW το 1998, ετοιμάζει παράλληλα για φέτος την παρουσίαση του Spectre, του πρώτου πλήρως εξηλεκτρισμένου οχήματός της, οι προπαραγγελίες για το οποίο έχουν «υπερβεί τις προσδοκίες», όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η Rolls-Royce έχει ανακοινώσει πως από το τέλος του 2030 δεν θα κατασκευάζει παρά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ