ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Στο Χαλάνδρι το 8ο εμπορικό της πάρκο

Trade Estates: Στο Χαλάνδρι το 8ο εμπορικό της πάρκο
Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ.

Το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ αποτελεί το Εμπορικό Πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι.

Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο 2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ., βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου και είναι μισθωμένο στον ΑΒ Βασιλόπουλο και την McDonald's.

Συνολικά το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 10 Εμπορικά Ακίνητα, 8 Εμπορικά Πάρκα και 2 Logistics Centers νέας γενιάς, ενώ στο επενδυτικό της πλάνο, περιλαμβάνεται η δημιουργία σύγχρονων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο ‘The Ellinikon Commercial Hub αλλά και αναπτύξεις σε νέες περιοχές όπως η Πάτρα, η Κρήτη και τα Σπάτα. Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2026 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς μακροχρόνιους μισθωτές.

«Η Trade Estates υλοποιεί ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την μοναδική εξειδίκευση που διαθέτει στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων. Η εταιρεία μας έχει ήδη προγραμματίσει επενδυτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 550 εκατομμύρια ευρώ, με διπλασιασμό του αριθμού ακινήτων και της μισθωτικής επιφάνειας. Παράλληλα, αξιολογούμε νέα projects με δυνατότητα να αυξήσουν την αξία χαρτοφυλακίου στα επίπεδα των 700 εκατομμύριων ευρώ έως το 2027. Με οδηγό μας την εύκολη πρόσβαση, τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες της οικογένειας και το value retailing, στοχεύουμε σε σημεία που εξυπηρετούν χιλιάδες καταναλωτές όπως το Χαλάνδρι και αναπτύσσουμε εμπορικά πάρκα τα οποία φιλοξενούν τα μεγαλύτερα retail brands, προσφέροντας αμεσότητα, ποιότητα και άνεση στις καθημερινές αγορές» δηλώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης.

«Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σημαντικές εμπορικές αναπτύξεις αλλά και να επιδιώκουμε νέες εξαγορές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο των μοναδικών εμπορικών ακινήτων μας, αλλά και να αναπτύξουμε τη νέα μας εμπορική ταυτότητα “Top Parks”» συμπληρώνει.

Το συγκεκριμένο πάρκο αναπτύχθηκε με αισθητικούς και λειτουργικούς όρους που εναρμονίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία της Trade Estates για την εξυπηρέτηση του πελάτη καθώς και με τις προδιαγραφές της νέας εμπορικής ταυτότητας Top Parks. Η λειτουργία του συμμορφώνεται με τους πιο σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους, με αναπτύξεις πρασίνου και φωτοβολταϊκών στη στέγη καθώς και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα παρκινγκ.

Στο χαρτοφυλάκιο των TOP PARKS συνολικά εντάσσονται 8 Εμπορικά Πάρκα σε Χαλάνδρι, Πειραιά, Ρέντη, Θεσσαλονίκη (ΙΚΕΑ RetailPark & Florida 1), Ιωάννινα, Κύπρο και Βουλγαρία. Τα TOP PARKS έχουν αναπτυχθεί με βάση το τρίπτυχο της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης του επισκέπτη, της εξυπηρέτησης των πρωταρχικών αναγκών της οικογένειας και την προσφορά ευρείας γκάμας προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Λειτουργούν με βάση τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και των προτύπων της κυκλικής οικονομίας που επιτάσσουν οι αρχές ESG, με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ