ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μασούτης: Το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική και τα επόμενα καταστήματα

Μασούτης: Το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική και τα επόμενα καταστήματα

Μετά το άνοιγμα του πρώτου Grand Μασούτης στην Αττική, χθες Παρασκευή, στην περιοχή της Γλυφάδας, ακόμη τρία αντίστοιχα καταστήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο ενώ παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξή της και στην υπόλοιπη χώρα.

Το νέο κατάστημα, δημιουργήθηκε στο μοντέλο των μεγάλων καταστημάτων που αναπτύσσει η αλυσίδα - συνολικά 16 - τα οποία βρίσκονται κυρίως περιφερειακά των πόλεων και προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και κωδικούς προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ των πόλεων. Το Grand Μασούτης στη Γλυφάδα είναι έκτασης 2.000 τ.μ., αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, διαθέτει 8 ταμεία, 200 θέσεις πάρκινγκ και 14 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ απασχολούνται 83 εργαζόμενοι. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι οι μεγάλες αίθουσες 2.000-2.500 τ.μ καθώς πιστεύουμε πως η βέλτιστη εμπειρία αγορών γίνεται σε τέτοιου μεγέθους χώρους και όχι σε αχανείς εκτάσεις» σημείωσε ο κ. Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, γενικός διευθυντής της Δ. Μασούτης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων του καταστήματος.

Στα σχέδια της αλυσίδας είναι η δημιουργία ακόμη τριών Grand Μασούτης στην Αττική, με πρώτο εκείνο στις Τρεις Γέφυρες το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2024. Πρόκειται μια σημαντική επένδυση το συνολικό ύψος της οποίας θα φτάνει περί τα 40 εκατ. ευρώ καθώς περιλαμβάνει, ταυτόχρονα με τη δημιουργία του σούπερ μάρκετ και οικιστικό project, με πρόβλεψη για 110 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν πάνω από το κατάστημα. Παράλληλα αναμένεται η λειτουργία ενός καταστήματος Grand Μασούτης στα Βόρεια Προάστια κι ακόμη ενός, σε κεντρικά, όπως ανέφερε ο κ. Γεροστεργιούδης.

Το πλάνο ανάπτυξης στην υπόλοιπη χώρα και η Πελοπόννησος

Εντός του 2024, η Μασούτης αναμένεται να λειτουργήσει -πέραν του καταστήματος στις Τρεις Γέφυρες - ακόμη 10 έως 12 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και «κατά βάση σε περιοχές που ήδη δραστηριοποιούμαστε» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, Γιάννης Μασούτης.

Η περιοχή της Πελοποννήσου είναι μια εξ αυτών στις οποίες εστιάζει το ενδιαφέρον της η εταιρεία, με το πλάνο να προβλέπει «ανά κύματα των 5 καταστημάτων» την ανάπτυξη περίπου 15 καταστημάτων συνολικά, «εκτός εάν υπάρξει κάποια εξαγορά», όπως σημείωσε ο κ. Μασούτης. Το προσεχές 10ημερο πάντως αναμένεται να ανοίξει το επόμενο κατάστημα της εταιρείας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ψηλά Αλώνια, έκτασης 600 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως ανέφερε ο κ. Μασούτης, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει κάθε χρόνο περί τα 20-22 εκατ. για οργανική ανάπτυξη, ποσό το οποίο αναδιαμορφώνεται προς τα πάνω, όταν πρόκειται για μεγάλη επένδυση, όπως για παράδειγμα εκείνη που γίνεται στις Τρεις Γέφυρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ