Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos
Ανανεώθηκε:
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση της Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συνεδρίασε χθες σε ολομέλεια η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ενέκρινε ομόφωνα, τη συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία Μυτιληναίος Α.Ε. επί της εταιρίας Imerys Βωξίτες Ελλάδος Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία.
Όπως σημειώνεται, η υπό κρίση συγκέντρωση έχει κάθετη διάσταση και αφορά επιμέρους σχετικές αγορές που εντάσσονται στην παραγωγή και εμπορία βωξίτη και αλουμίνας.
Κατά την κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η συγκέντρωση δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών, κι ως εκ τούτου, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.
Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος ηγείται του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται ιδίως στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας και των κατασκευών. H Imerys Βωξίτες δραστηριοποιείται στη εξόρυξη και εμπορία βωξίτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
MYTILINEOS: Εξασφάλισε δύο PPAs για το φωτοβολταϊκό έργο στην Αυστραλία
Μυτιληναίος: Οι εταιρείες ενέργειας έχουν καταβάλει φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ
Τασούλας για Ψάθα: «Το τραγικό συμβάν υπογραμμίζει το κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική»
20:32
Φωτιά-Αττικοβοιωτία: Κάηκαν σπίτια στο Κρύο Πηγάδι - Μάχη με τις φλόγες σε Άγιο Νεκτάριο και Βίλια
20:30
Τουρνάς για νεκρούς πιλότους: «Οι σκέψεις όλων μας με τις οικογένειες των θυμάτων»
20:25
Απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης
20:13