ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγγλικού δικαίου το επταετές ομόλογο

Αγγλικού δικαίου το επταετές ομόλογο
EPA

Αγγλικού δικαίου θα είναι το επταετές ομόλογο που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο καθυστέρησε για λίγα 24ωρα καθώς η κυβέρνηση ανέμενε την εξομάλυνση των συνθηκών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Όπως αναφέρει υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα γίνει με την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, σε άυλη μορφή, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από βιβλίο προσφορών, διάρκειας επτά ετών.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από βιβλίο προσφορών.

Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, οι όροι των ομολόγων και του ομολογιακού δανείου θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τυχόν δε σχετικές διαφορές θα επιλύονται από τα αγγλικά δικαστήρια. Τέλος, το ομόλογο θα υπόκεινται στους ενιαίους κανόνες τροποποίησης τίτλων με συλλογικές διαδικασίες, ήτοι θα περιλαμβάνει ρήτρες συλλογικής δράσης, κάτι που σημαίνει πως η αναδιάρθρωση του θα απαιτεί ειδική πλειοψηφία.

Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια συνολικού ύψους έως 3 εκατ. ευρώ στις Barclays, BNP Paribas, Citi, JP Morgan και Nomura, ενώ για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης θα καταβληθεί αμοιβή στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, έως 250.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ