ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα Πάσχα και σε άνεργους ναυτικούς

Επίδομα Πάσχα και σε άνεργους ναυτικούς
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στον δρόμο των παροχών συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση, ανοίγοντας αυτή τη φορά το πουγκί του Οίκου Ναύτου προκειμένου να χορηγήσει επίδομα Πάσχα αλλά και επίδομα Χριστουγέννων σε άνεργους ναυτικούς.

Κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή προβλέπει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε άνεργους ναυτικούς συνολικού κόστους 2,357 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα Πάσχα κυμαίνεται από 300 έως και 350 ευρώ, ενώ στην απόφαση προβλέπεται και η χορήγηση επιδόματος Χριστουγέννων τον ερχόμενο Δεκέμβριο, από 350 έως και 400 ευρώ ανά δικαιούχο, σε συνάρτηση με την οικογενειακή του κατάσταση.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι άνεργοι ναυτικοί θα πρέπει να υποβάλουν δικαιολογητικά στον Οίκο Ναύτου και η πίστωσή του θα γίνει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως τις 5 Απριλίου για το Πάσχα και έως τις 28 Δεκεμβρίου για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της παροχής για τις γιορτές του Πάσχα ορίζεται σε 300 ευρώ για τους άγαμους ναυτικούς και σε 350 ευρώ για έγγαμους και τους εξομοιουμένους με αυτούς ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ