Βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ κατέθεσαν οι δύο κοινοπραξίες στο ΤΑΙΠΕΔ
Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές κατατέθηκαν στον ΤΑΙΠΕΔ από τις δύο κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι προσφορές, προκειμένου να επιλεγεί ο επενδυτής που θα αποκτήσει το 66% της εταιρίας, θα ανοίξουν, κατά πάσα πιθανότητα, στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ την προσεχή Παρασκευή 13 Απριλίου 2018.
Πάντως, επισημαίνεται ότι δεν αποκλείεται το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει από τον πρώτο πλειοδότη να καταθέσει και νέα βελτιωμένη προσφορά.
Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει ότι το τίμημα μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν κοντά στα 460 - 480 εκατ. ευρώ.
Τέλος, σημειώνεται ότι στο πρώτο σχήμα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι του αγωγού TAP, δηλαδή η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, και η ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη προσφορά έχει γίνει από την ισπανική Reganosa, μαζί με τη ρουμανική Transgaz, και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).
Πάνω από 1200 νεκροί στο Ιράν από την έναρξη του πολέμου - Ο τραγικός απολογισμός σε Ισραήλ, Λίβανο και χώρες του Κόλπου
07:37
Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητά η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής
07:33
Έκκληση Μακρόν για αναστολή των πληγμάτων εναντίον «πολιτικών υποδομών» στην Μέση Ανατολή
07:25
Το Ιράν χτύπησε ξανά τη μονάδα LNG του Κατάρ - Ο Τραμπ προειδοποιεί με «ανατίναξη» του «South Pars» - Νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ
07:21