ΕΦΚΑ: Στα 2,5 δισ. ευρώ οι οφειλές προς ασφαλισμένους και συνταξιούχους
Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να ανακοίνωσε πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2017, ωστόσο σε αυτό δεν υπολογίζονται οι υπερτριπλάσιες οφειλές του Ταμείου για απλήρωτες συντάξεις, μερίσματα και αναδρομικά παράνομων κρατήσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Οι οφειλές του ΕΦΚΑ ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ και αφορούν:
- Πάνω από 100.000 κύριες συντάξεις και 120.000 επικουρικές. Η αναμονή για συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση φθάνει και τα τέσσερα χρόνια.
- Περισσότερα από 40.000 εφάπαξ και 10.000 μερίσματα.
- Την επιστροφή των εισφορών υγείας, αλλά και τον συμψηφισμό από τις επιπλέον καταβληθείσες εισφορές.
- Την καταβολή επιπλέον ποσών σε χιλιάδες συντάξεις που εκδόθηκαν από 1/7/2015 έως 12/5/2016.
- Τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις. Αφορά περίπου 200.000 επικουρικές συντάξεις (άνω των 300 ευρώ το 2011) κυρίως των Ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ, των ναυτικών πρακτόρων και του επικουρικού του ΙΚΑ.
- Την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά από τις παράνομες μειώσεις – με άθροισμα συντάξεων (κύριων και επικουρι- κών) άνω των 1.300 ευρώ – μέχρι 1/6/2016. Τα ποσά των επιστροφών, για το διάστημα από 1/6/2016 έως σήμερα, ανέρχονται μέχρι και τα 1.800 ευρώ για κύριες και μέχρι τα 900 ευρώ για επικουρικές συντάξεις.
SPONSORED
ΚΟΣΜΟΣ
«The Late Show»: Τίτλοι τέλους για την εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ - Τραμπ: «Επιτέλους έφυγε»
12:17
ΔΙΕΘΝΗ
FT: Αλλάζουν οι κανόνες για την προμήθεια υλικών από την Κίνα - Ποιοι επηρεάζονται
12:13
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει την τελευταία σειρά επεμβατικών συστημάτων της με Optiq AI:
12:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σαμαράς: Πόσο πια θα εξευτελιστούν οι θεσμοί από την έρημη τη ΝΔ;
12:09
CULTURE