ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,13 δισ. με επιτόκιο μόλις 0,59%
Μπορεί οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων να κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, ωστόσο το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει υποχωρήσει σε χαμηλά πολλών ετών.
Σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε το ποσό του 1,138 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, με επιτόκιο 0,59%, έναντι επιτοκίου 0,79% που είχε καταβάλει στην προηγούμενη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 13 Απριλίου.
Η σημερινή έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,18 φορές ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης.
Η δημοπρασία των 875 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ.
Σήμερα το δεκαετές ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 4,2% με την διαφορά έναντι της απόδοσης του γερμανικού ομολόγου (spread) να κυμαίνεται στο 3,64%, όταν πριν από μια εβδομάδα ήταν στις 331 μονάδες βάσης.
Το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,18%, όταν την παρελθούσα Τετάρτη ήταν στο 2,8%. Το 15ετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,6%, όταν την παρελθούσα Τετάρτη ήταν στο 4,3%.
SPONSORED
Εκκληση ΟΗΕ για αποκλμάκωση στη Μέση Ανατολή και αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ
23:00
Επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο την επιστολή Ζελένσκι: «Θα ενημερωθεί ο Πούτιν»
22:54
ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα για «ενότητα» και «υπερβάσεις» από τον Φάμελλο λίγο πριν την Πολιτική Γραμματεία
22:45
Η Μοσάντ εξόπλισε τους Κούρδους του Ιράν με όπλα που κατέσχεσε από την Χαμάς και την Χεζμπολάχ
22:35