Τράπεζα της Ελλάδος: Βιώσιμο βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα το χρέος
Βιώσιμο βλέπει το ελληνικό χρέος βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ως προς τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αποφαίνεται θετικά, αλλά με επιφυλάξεις.
Η νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της κεντρικής τράπεζας θα περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που θα δημοσιοποιήσει ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας τη Δευτέρα.
Στην εν λόγω έκθεση σημειώνεται ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους προϋποθέτει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και θεωρεί δεδομένη την τήρηση της δέσμευσης των υπουργών Οικονομικών για νέες παρεμβάσεις αν χρειαστεί.
ΚΟΣΜΟΣ
Τσουνάμι 80 εκατοστών στην Ιαπωνία μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ (vids)
12:19
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
NielsenIQ, α’ τρίμηνο 2026: Σταθερή ανάπτυξη για το οργανωμένο λιανεμπόριο - Kαθοριστική η συμβολή των Τροφίμων & Ποτών
12:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης Άννα Παπαδοπούλου
12:06
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: Συνελήφθη Γερμανίδα με βόμβα στο σακίδιό της - Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία (vid)
12:01
ΚΟΣΜΟΣ