Παπανάτσιου: Δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί
«Δεν διαγράφεται καμία λίστα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν διαγράφεται λίστα αλλά χρήσεις», τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ π.χ., ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η φορολογική αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα» διευκρίνισε η υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί».
Όσον αφορά στην απόδοση του ελέγχου, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «αυτοί κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κ.λπ.».
«Δεν υπάρχουν διόδια στο Ορμούζ, αν επιβληθούν θα τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις» λέει ο Τραμπ
15:22
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 22 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιούλιο
15:21
Το SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Εχθρό του Λαού με τον Willem Dafoe
15:14
Θεσσαλονίκη: «Είχε προσπαθήσει να με πνίξει» - Τι υποστήριξε η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο
15:13