ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής διερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα

Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής διερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα
CNN Greece

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει τους τελευταίους έξι μήνες προχωρήσει σε δεσμεύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ για φορολογικές υποθέσεις.

Η Αρχή έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές των θεσμών και «κυνηγά» υποθέσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, εγκλήματα που σχετίζονται με κακουργηματική απιστία και ξέπλυμα χρήματος εντός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και με υπεξαιρέσεις και υποθέσεις που αφορούν σε ζημία του Δημοσίου.

Στη βάση αυτή η Αρχή, της οποίας προΐσταται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έστειλε το τελευταίο εξάμηνο στις εισαγγελικές Αρχές 66 φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με μεγάλη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, η Αρχή απέστειλε 105 αιτήματα στο εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθεί για την ύπαρξη καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν πιθανόν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες υποθέσεις με βεβαιωμένη φοροδιαφυγή από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος άνω των 500.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ