ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Παύλος Μυλωνάς θα αναλάβει CEO της Εθνικής Τράπεζας

Ο Παύλος Μυλωνάς θα αναλάβει CEO της Εθνικής Τράπεζας
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφασίσθηκε να προταθεί ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ο Παύλος Μυλωνάς, νυν αναπληρωτής CEO.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων (Nomination Committee) της Εθνικής Τράπεζας κατάθεσε στο ΤΧΣ - το βασικό μέτοχο του ιδρύματος με ποσοστό 40% - μόνον το όνομα του κ. Μυλωνά, ο οποίος στηρίζεται από όλο το ΔΣ της τράπεζας και το σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θέλησε να συγκρουστεί με την Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων (Nomination Committee) της Εθνικής Τράπεζας και αποδέχτηκε τον Παύλο Μυλωνά.

Ο έτερος επικρατέστερος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Νίκος Καραμούζης, ανακοίνωσε πως αποσύρθηκε από τη διαδικασία. Στο λογαριασμό του στο twitter ο Νίκος Καραμούζης ανέφερε τα εξής: «Τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για τη εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβουλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στη πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ