Στα 8,4 δισ. ευρώ μειώθηκε ο ELA των ελληνικών τραπεζών
Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) των ελληνικών τραπεζών από τα 10,3 δισ. ευρώ στα 8,4 δισ. ευρώ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε σήμερα αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 8,4 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,9 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ποια είναι τα καλύτερα είδη γυμναστικής για την καταπολέμηση της κατάθλιψης
09:00
Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα γιορτάσουν τα Κούλουμα οι δήμοι της Αττικής - Πού θα παρασκευαστεί η μεγαλύτερη λαγάνα
08:54
Πάτρα: Πάνω από 600 περιστατικά μέθης, τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός (pics)
08:42
Εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλάζουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Οι σημαντικότερες εξελίξεις
08:38