ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ώρα εισαγγελέα για τη Folli Follie

Ώρα εισαγγελέα για τη Folli Follie

Στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση βρίσκονται πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην εταιρεία Folli Follie Group.

Ο έμπειρος Εισαγγελέας θα κάνει φύλλο και φτερό τους ισολογισμούς της εταιρείας και των χρήσεων προ του 2017, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων που εμπλέκονται με αυτή. Στόχος είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες παραβάσεις που μπορεί να έχουν διαπραχθεί και δεν έχουν παραγραφεί τόσο σε σχέση με πρόσωπα που εμπλέκονται με την εταιρεία όσο και άλλων (ενδεχομένως και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) για ευθύνες ή παραλείψεις σε σχέση με την υπόθεση της Folli Follie.

Ο κ. Δραγάτσης έχει στα χέρια του τον φάκελο που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο τα στοιχεία που περιέχονται αφορούν μόνο την τελευταία χρήση του 2017 για παρατυπίες, στην οποία άλλωστε η Επιτροπή προχώρησε στην επιβολή προστίμου 4,020 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία αλλά και σε εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει επιπλέον στοιχεία, τα οποία όμως η διοίκηση της Folli Follie δεν προσκόμισε, με αποτέλεσμα χθες να προχωρήσει σε επιβολή νέου προστίμου ύψους 300.000 ευρώ με την αιτιολογία της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε στη παροχή στοιχείων που της είχαν ζητηθεί, πέραν αυτών που σχετίζονται με τα ταμειακά διαθέσιμα, που αφορούν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση 2017.

Κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς έκαναν λόγο για μια αναμενόμενη κίνηση από την Επιτροπή, ωστόσο συνεχίζουν να διατυπώνονται ερωτηματικά αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας τις επόμενες ημέρες, εξετάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, θα κρίνει και εάν θα καλέσει ως ύποπτα φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων. Επόμενο βήμα θα είναι, σύμφωνα με τα Νέα, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ