Αξιωματούχος Ε.Ε.: Το Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις συντάξεις
Πηγή: EPA/SIMELA PANTZARTZI

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας της εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού, θα ληφθεί η απόφαση για το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης

Όπως ανέφερε, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, είπε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.


Διαβάστε επίσης

Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Στο «περίμενε» 160.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπάλληλων

Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Εβδομάδα πληρωμών για όλα τα Ταμεία

Il Manifesto: Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν