ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Τις ευθύνες των εποπτικών Αρχών διερευνά η Δικαιοσύνη

Folli Follie: Τις ευθύνες των εποπτικών Αρχών διερευνά η Δικαιοσύνη
EUROKINISSI

Μπορεί οι λογιστικές αλχημείες της οικογένειας Κουτσολιούτσου να είναι στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, ωστόσο η έρευνα της Δικαιοσύνης εστιάζεται και στην πλημμελή εποπτεία που επέδειξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2001 έως και σήμερα στην Folli Follie.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης αναζητεί σοβαρές ευθύνες σε εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς για όσα με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να εξελίσσονταν στην εταιρεία τουλάχιστον από το 2001. Στο επίκεντρο του ελέγχου αυτού βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία εκ των πραγμάτων προκύπτει πως δεν άσκησε τον εποπτικό της ρόλο.

Άλλωστε το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση των λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμη τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, δείχνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για αλλοιωμένα στοιχεία τουλάχιστον 15 χρόνια πριν σε σχέση με την οικονομική κατάστασή της.

Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι εποπτικοί μηχανισμοί, όπως η Λογιστική Τυποποίησης και Ελέγχων η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών.

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι άλλοι βασικοί μέτοχοι της Folli Follie, καθώς και οι ανάδοχοι των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιρειών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας, διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και διοικήσεις τραπεζών που χορηγήσαν δάνεια στην Folli Follie και όφειλαν να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ