Σαλβίνι για Standard & Poor's: Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί
Την επιλογή του αμερικανικού οίκου Standard & Poor’s να υποβαθμίσει τις προοπτικές της Ιταλίας, διατηρώντας ωστόσο την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, σχολίασε την απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, που μετέβαλε την προοπτική της ιταλικής οικονομίας από σταθερή σε αρνητική.
«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Οι οίκοι αξιολόγησης δεν πήραν είδηση την διεθνή κρίση; Στην Ιταλία δεν θα τιναχτούν στον αέρα ούτε οι τράπεζες ούτε οι επιχειρήσεις», τόνισε ο Σαλβίνι. Από την πλευρά του ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε μέσω Twitter:
«Οι οίκοι αξιολόγησης δεν μετρούν την ευημερία των πολιτών μιας χώρας, αλλά όποιος περίμενε τον Standard & Poor's για να συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση, πρέπει να απογοητεύτηκε. Το αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας έμεινε αμετάβλητο. Προχωρούμε! Η αλλαγή έρχεται».
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «η κρίση του οίκου Standard & Poor's είναι ορθή, υπό το φως της οικονομικής ευρωστίας της Ιταλίας». Αναφορικά με την μεταβολή της οικονομικής προοπτικής από σταθερή σε αρνητική προσθέτει πως η κυβέρνησή του «έχει εμπιστοσύνη ότι οι αγορές και οι διεθνείς θεσμοί θα κατανοήσουν την χρησιμότητα των μέτρων που περιέχει ο προϋπολογισμός».
Οπαδικά τα κίνητρα της δολοφονίας 15χρονου στην Καλλιθέα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
21:50
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
21:41
Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις» προειδοποιεί η Europol
21:33
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 86 εκατομμύρια ευρώ
21:29