ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσχεραίνει η διάσωση της Folli Follie – Αυξάνονται οι προσφυγές επενδυτών

Δυσχεραίνει η διάσωση της Folli Follie – Αυξάνονται οι προσφυγές επενδυτών
EUROKINISSI

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση επί της αίτησης προσωρινής διαταγής 56 μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κατά της Folli Follie και των ορκωτών ελεγκτών της, ως πιθανώς υπαιτίων για τη διάπραξη απάτης και άλλων αδικημάτων χρηματιστηριακής υφής. Την ίδια ημέρα, αναμένεται να γίνει επίσης γνωστή και η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναμένεται να δυσχεράνει την κατάθεση νέας αίτησης από τη Folli Follie στο Πρωτοδικείο για να λάβει προστασία από τους πιστωτές της και να θέσει πρόσθετα προσκόμματα στο σχέδιο διάσωσης και αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Για να γίνει αυτό άλλωστε ομολογιούχοι, πιστωτές και τράπεζες θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο εξυγίανσης. Συγκεκριμένα, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 60% του συνόλου των πιστωτών και του 40% των εχόντων ενέγγυες εξασφαλίσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που διαρρέεται αρμοδίως είναι πως όσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie παραμένει στη θέση του τα πράγματα δεν θα προχωρήσουν, καθώς οι τράπεζες θέλουν πλήρη διοικητική αλλαγή για να δώσουν τη συγκατάθεση τους σε ένα σχέδιο διάσωσης.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι έρευνες του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση αναφορικά με τυχόν αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση της Folli Follie. O οικονομικός εισαγγελέας αναζητά και συγκεντρώνει τα στοιχεία για την υπόθεση και αναμένεται πως σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ