ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: Αγωγές και κατά των μη περικοπών από συνταξιούχους

Αναδρομικά: Αγωγές και κατά των μη περικοπών από συνταξιούχους
EUROKINISSI

Νέο κύμα αγωγών για αναδρομικά, αυτή τη φορά από χιλιάδες νέους συνταξιούχους, ήτοι που έλαβαν σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση της διάταξης για τους παλιούς συνταξιούχους που προβλέπει την περικοπή των συντάξεων όπου υπάρχει προσωπική διαφορά.

Αυτό γιατί η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, ήτοι τους παλιούς, που συνταξιοδοτήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 και θα συνεχίσουν να εισπράττουν την προσωπική διαφορά, και τους νέους, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία τους μετά τις 12 Μαΐου 2016 και η σύνταξή τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των παλαιών, γιατί υπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα ακυρώνεται η περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διατάξεις θα καταργούν τις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου 4472 που ψηφίστηκε το 2017 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ