ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βγαίνει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Aegean Marine

Βγαίνει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Aegean Marine

Η Aegean Marine Petroleum Network θα βγει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) σύμφωνα με τους ιστότοπους Tradewinds και Shipandbunker που ειδικεύονται σε ναυτιλιακά θέματα. Ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο NYSE, οι μετοχές θα διαγραφούν στις Δεκεμβρίου.

Το NYSE πρότεινε την αφαίρεση των μετοχών της εταιρείας στις 6 Νοεμβρίου ως αποτέλεσμα της προσφυγής της Aegean Marine σε αμερικανικά δικαστήρια ζητώντας προστασία από τους πιστωτές με βάση το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. Το NYSE έδωσε στην εταιρεία ναυτιλιακών καυσίμων προθεσμία δέκα ημερών για να υποβάλει γραπτό αίτημα να επανεξεταστεί η απόφαση της διαγραφής.

Όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε την Τετάρτη, όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, ότι η Aegean δεν έκανε έφεση μέσα στο διάστημα αυτό.

Κατά τον μήνα που προηγήθηκε της αναστολής διαπραγμάτευσης οι τιμές των μετοχών της εταιρείας υποχώρησαν από τα 1,44 δολάρια στα 0,66 δολάρια η μία. Μετά το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές στις 6 Νοεμβρίου το NYSE προχώρησε σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της και κινήθηκε για να βγάλει την εταιρεία από αυτό. Το υψηλό 52 εβδομάδων ήταν 5,10 δολάρια.

Η Aegean Marine είχε μπει στο NYSE στις 7 Δεκεμβρίου 2006 με τιμή 14 δολάρια ύστερα από αρχική δημόσια προσφορά με την οποία άντλησε κεφάλαια 200 εκατ. δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ