ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας: Πόσες συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά και πότε

Διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας: Πόσες συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά και πότε
Pixabay

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ σχετικά με το ασφαλιστικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι το παράδειγμα που παρατίθεται, περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον ν. 4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν, χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-14.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη τη βασική αρχή για ισότητα μεταξύ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. «Γι' αυτόν το λόγο, όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση τον ν. 4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις παλαιές συντάξεις. Παράλληλα, από την 1/1/2019, συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά, ώστε να προσεγγίσουν τις υψηλότερες συντάξεις που ήδη καταβάλλονται με τις διατάξεις του ν. 4387/16» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Έχοντας αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» τονίζει το υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ