ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

POS: Ποιες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένες να αποκτήσουν

POS: Ποιες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι υποχρεωμένες να αποκτήσουν
EUROKIΝΙSSI

Παράλληλα με τις νέες διατάξεις για το πλαστικό χρήμα που θα έρθουν σύντομα στη Βουλή και θα προβλέπουν αύξηση των δαπανών για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου και μείωση του ορίου της χρήσης μετρητών για τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων, το υπουργείο Οικονομικών θα υποχρεώσει ακόμα περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους να προμηθευτούν συσκευές POS.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ημερών η έκδοση της απόφασης, με την οποία θα επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα επαγγέλματα που θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS είναι η προσχολική εκπαίδευση, η επισκευή και συντήρηση σκαφών, οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, οι δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, αλλά και όσοι ασχολούνται με την επισκευή ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης.

Και για την νέα επέκταση της χρήσης τερματικών καρτών η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών POS θα είναι τρεις μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ