ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πτώση κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πτώση κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Πτώση κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σήμερα, Τρίτη, αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη στη Βουλή.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου, στο 4,22%, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Παράταση ζωής από 151 βουλευτές

Με 151 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώπιον Επιτροπών και Ολομέλειας, εντός των επόμενων ημερών.

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνησή του.

«Σε μια κυβέρνηση», υπογράμμισε, «που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

Οι έξι βουλευτές που έσωσαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτός της Κοινουβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

«Ναι» στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έδωσε και ο Βασίλης Κόκκαλης, με επιστολική ψήφο. «Όχι» ψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ δεν υπήρξε κανένα «παρών».

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Μητσοτάκης για ψήφο εμπιστοσύνης: Τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Ως η ήρεμη δύναμη της Βουλής επιχείρησε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του, κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ωστόσο δριμεία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας.

Ακραία πόλωση και παρασκήνιο στο δρόμο προς τις κάλπες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ