ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα βαρέα και ανθυγιεινά όλες οι καθαρίστριες της δημόσιας εκπαίδευσης

Στα βαρέα και ανθυγιεινά όλες οι καθαρίστριες της δημόσιας εκπαίδευσης
EUROKINISSI

Οι καθαρίστριες στα σχολεία και σε άλλους χώρους δημόσιας εκπαίδευσης, θα υπάγονται από τον Ιούλιο στα βαρέα και ανθυγιεινά ανεξάρτητα από τις ώρες εργασίας τους. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων δημόσια εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας ασφαλίζονταν σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανάλογα με τον αριθμό ωρών της ημερήσιας απασχόλησης. Αυτό πλέον αλλάζει.

Η τροπολογία αναφέρει πως τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων της δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας, υπαγόμενα στην ασφάλιση τον ΕΦΚΑ εντάσσονται στον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

«Από την πρώτη του επομένου μηνός από το μήνα δημοσίευσης τον παρόντος νόμου τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων της δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας, υπαγόμενα ατην ασφάλιση του ΕΦΚΑ σύμφωνα με τη νομοθεσία του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ασφαλίζονται κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους. Ο αντίστοιχος χρόνος ασφάλισής τούς υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης που πραγματοποιούν σε ημερήσια βάση», αναφέρει η τροπολογία.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία σημειώνεται πως «οι ιδιαιτερότητες τον συγκεκριμένου αντικειμένου εργασίας καθιστούν αναγκαία την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση περί ένταξής του στον Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ