ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές τράπεζας Πειραιώς: «Άνθρακες» το πόρισμα, έχουν πληρωθεί τα δάνεια

Πηγές τράπεζας Πειραιώς: «Άνθρακες» το πόρισμα, έχουν πληρωθεί τα δάνεια
EUROKINISSI

Για... περίεργη κίνηση που προκύπτει τη στιγμή που η Εισαγγελία Διαφθοράς βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των καταγγελιών Αγγελή, κάνουν λόγο πηγές της Τράπεζας Πειραιώς, σχολιάζοντας την απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς να καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για απολογία 40 πρώην και νυν στελέχη του ιδρύματος σχετικά με τα όσα καταγράφονται στο γνωστό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βάσει του πορίσματος, τα στελέχη της τράπεζας φέρονται να προχώρησαν στη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εισαγγελικές αρχές, συνολικά τα ποσά τα οποία χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις, κάποια εκ των οποίων αφορούσαν σε δάνεια ενεργειακών εταιρειών, φέρονται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ στο εξωτερικό εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν κατά παράβαση των κεφαλαιακών περιορισμών περίπου 127 εκατ. ευρώ.

Η αντίδραση πηγών της Τράπεζας Πειραιώς ήταν άμεση και κατηγορηματική, τονίζοντας πως το ίδρυμα έχει αποστείλει όλα εκείνα τα στοιχεία στους εισαγγελείς που πιστοποιούν πως τα 400 εκατ. ευρώ έχουν εξοφληθεί, ενώ αποσαφηνίζουν πως τα ενεργειακά δάνεια του ομίλου είναι ενήμερα.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι περίεργο που το θέμα εγείρεται την τρέχουσα περίοδο που υπάρχουν οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γίαννη Αγγελή, κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ