ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» αγωγών από μετόχους της Folli Follie

«Βροχή» αγωγών από μετόχους της Folli Follie
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Περίπου 130 μέτοχοι της Folli Follie κατέθεσαν αγωγές διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4 εκατ. ευρώ από την εταιρεία, την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, τους οικονομικούς διευθυντές, αλλά και τους ορκωτούς ελεγκτές.

Οι μέτοχοι της Folli Follie, που κινούνται στις δικαστικές τους διεκδικήσεις υπό την ομπρέλα της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, καταγγέλλουν πως η Folli Follie εδώ και ένα έτος ασκεί παρελκυστική τακτική και αρνείται να παράσχει πλήρεις και διαφανείς πληροφορίες για τα οικονομικά της.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών θα εκδοθεί και η απόφαση του επίκουρού οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την υπόθεση με παραγγελία του κ. Δραγάτση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 10 προσώπων.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Έλληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ