ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στους απόστρατους εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στους απόστρατους εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση
ΙΝΤΙΜΕ

Χριστουγεννιάτικο δώρο στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών κλάδων, μέσω των Μετοχικών τους Ταμείων, εξετάζει να μοιράσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.

Το ΓΕΕΘΑ έχει αποστείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με το οποίο ζητάει από το διοικητικό του συμβούλιο να εξετάσει αν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον μέρισμα, εντός του Δεκεμβρίου στους περίπου 60.000 δικαιούχους απόστρατους του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κίνηση του υπουργείου για τη διανομή μίας πρόσθετης παροχής αφορά και τους υπόλοιπους στρατιωτικούς συνταξιούχους.

Το ίδιο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναμένεται να φτάσει και στα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έξτρα ενίσχυση, στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί να δοθεί, θα αφορά περίπου 120.000 στρατιωτικούς συνταξιούχους.

Η οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου θα κρίνει όχι μόνο το εάν καταβληθεί η έξτρα παροχή αλλά και το ύψος της.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα. Και αυτό γιατί στα τέλη κάθε Νοεμβρίου καταβάλλεται το μέρισμα του Δεκεμβρίου στους μερισματούχους.

Τον τελευταίο λόγο για την καταβολή του «δώρου» τον έχουν τα διοικητικά συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ