ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ επαφών Γεωργιάδη με Αμερικανούς επενδυτές – Τα τετ α τετ του υπουργού Ανάπτυξης στη Νέα Υόρκη

Μπαράζ επαφών Γεωργιάδη με Αμερικανούς επενδυτές – Τα τετ α τετ του υπουργού Ανάπτυξης στη Νέα Υόρκη
ΙΝΤΙΜΕ

Μπαράζ επαφών με κορυφαίους Αμερικανούς επενδυτές θα έχει την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του 21ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περί τους 200 fund managers.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, o υπουργός Ανάπτυξης θα συμμετάσχει σε δύο πολύ σημαντικά τραπέζια, στα οποία θα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των επενδυτικών κεφαλαίων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα, στο ένα τραπέζι θα δώσει το «παρών» ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης του Τραμπ, Γουίλμπορ Ρος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει επαφές με κορυφαίους διαχειριστές αμερικανικών επενδυτικών οίκων, όπως η Goldman Sachs με τον επικεφαλής οικονομολόγο Jan Hatzius, η Blackstone, η Citigroup, η PIMCO, η Morgan Stanley. Eπίσης, στο συνέδριο θα παραβρεθούν ο Giulio Baratta, επικεφαλής χρηματοοικονομικών και αγορών ομολόγων για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής της BNP Paribas, o Piotr Mietkowski επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της BNP Paribas, o Morven Jones, επικεφαλής αγοράς ομολόγων της Nomura και o Antonios Tiplalexis γενικός διευθυντής της Nomura.

Πληροφορίες θέλουν και τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard & Poor’s, Fitch και Μoody’s) να μετέχουν το συνέδριο της Capital Link, γεγονός που έχει τη σημασία του, αφού η ετυμηγορία τους για την ελληνική οικονομία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις αγορές και τους επενδυτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων θα έχει και… οne to one ραντεβού με συγκεκριμένους επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αλλά και τα κίνητρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για όσους επιλέξουν να τοποθετήσουν κεφάλαια στη χώρα μας.

Όλη η ελληνική αποστολή θα επιδιώξει να πείσει τους επενδυτές πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα από τα κορυφαία επενδυτικά στόρι και πως αξίζει οι Αμερικανοί να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα.

Στο 21ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum θα συμμετάσχουν Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και τραπεζικοί παράγοντες.

Οι κλάδοι που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο τραπεζικός, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, η ασφαλιστική αγορά και ο τουρισμός. Δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι διοικήσεις κορυφαίων αμερικάνικων εταιρειών με ενεργό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, θεσμικοί επενδυτές ελληνικών μετοχών και ομολόγων, διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές, καθώς και υψηλόβαθμα διεθνή τραπεζικά στελέχη.

Από πλευράς εγχώριων ομίλων, το παρών στη Νέα Υόρκη θα δώσουν οι 4 συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), η Aegean Airlines, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η Lamda Development, η Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η Prodea Investments TEMES S.A και η Titan Cement Group.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ