Σε κάθετη πτώση οι τιμές του πετρελαίου μετά το διάγγελμα Τραμπ
«Βουτιά» στο επίπεδο του 4% πραγματοποίησαν αργά την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο του διαγγέλματος Τραμπ, μέσω του οποίου ο ίδιος ανακοίνωσε την υιοθέτηση νέων, σκληρών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Σύμφωνα με το CNNi, το αμερικανικό αργό έφτασε στα 60 δολάρια το βαρέλι, όταν ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα η τιμή του βρισκόταν πάνω από τα 65 δολάρια το βαρέλι.
Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, η μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να δώσει έμφαση μόνο στην «ελάχιστη ζημιά» που προκλήθηκε από τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, ωστόσο ο ίδιος είχε μόνο μία πρακτική απάντηση: Περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε, ήδη από την αρχή του διαγγέλματός του προς τον λαό των ΗΠΑ, ότι το Ιράν δεν έχει ποτέ στην κατοχή του πυρηνικά όπλα και η συμφωνία που επρόκειτο να αποτρέψει κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα εξασφάλισε τα χρήματα, ώστε η Τεχεράνη να αποκτήσει τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.
«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις επιλογές μας», υπογράμμισε, εξάλλου, ο Τραμπ.
Ανάλυση CNNi: Προς αποκλιμάκωση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για ανέργους: Ποιοι οι δικαιούχοι και πώς γίνεται η αίτηση
00:30
Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι στην Αθήνα: Το ταξίδι της με τον σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς (pics)
23:59
Μικρή νίκη για τους Ιταλούς παραγωγούς ζυμαρικών από τους δασμούς Τραμπ
23:50
Ο βασιλιάς είναι γυμνός αλλά... αντίστροφα: Νεαρός γδύθηκε μπροστά στον Ιάπωνα αυτοκράτορα (pics)
23:43