ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Στο Νταβός ταξιδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Στο Νταβός ταξιδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
World Economic Forum

Αμέσως μετά την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Νταβός της Ελβετίας προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο 24ωρο ταξίδι ως αφετηρία ενός νέου γύρου διπλωματικών κινήσεων για τα εθνικά θέματα και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Για την ελληνική αντιπροσωπεία η «ατζέντα Νταβός» περιλαμβάνει το γενικό μήνυμα «σταθερή χώρα με αυτοπεποίθηση», το οποίο θα επιδιώξει να διαδώσει ο πρωθυπουργός με αναμενόμενες αναφορές τόσο στον κομβικό ρόλο της Ελλάδας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιβεβαιωμένη είναι η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δύο ξεχωριστά πάνελ συζήτησης αύριο Πέμπτη, ενώ θα έχει και συναντήσεις με πολιτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τη διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU τη σημερινή υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ακόμη, θα δει τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ενώ μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει για το «new deal» της Ευρώπης για το περιβάλλον.

Δεν αποκλείεται «διαδρομικά» να συναντήσει και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σε άλλο πάνελ ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον ιστορικό, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Νάιαλ Φέργκιουσον.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, με τον Βρετανό επικεφαλής της Google Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής Ματ Μπρίτιν και με τον Φραντσέσκο Σταράτσε, αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ιταλικού κολοσσού ηλεκτρικής ενέργειας Enel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ