ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Αξιολογούνται οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό – Σε εγρήγορση το υπουργείο Οικονομικών

Σταϊκούρας: Αξιολογούνται οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό – Σε εγρήγορση το υπουργείο Οικονομικών
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολύ στενά παρακολουθεί το οικονομικό επιτελείο τις εξελίξεις γύρω από το κορωνοϊό. Ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση της επιδημίας θα είναι σημαντικός και γι’ αυτό στο υπουργείο Οικονομικών αξιολογούν καθημερινά τα δεδομένα και είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή εναλλακτικά σχέδια εφόσον χρειαστεί.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει καθημερινές επαφές με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και τα υπόλοιπα υπουργεία και φορείς που παρακολουθούν την πορεία του κορωνοϊού, αξιολογεί τα δεδομένα και είναι έτοιμος να δράσει.

Κορωνοϊός: Αποφασισμένο το Eurogroup για περαιτέρω δράση

Και είναι φυσικό ο υπουργός Οικονομικών να ανησυχεί, καθώς, όπως δηλώνει ο ίδιος, οι πιέσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό είναι αυξανόμενες. Ωστόσο, προς ώρας επικρατεί ψυχραιμία αν και τα αντανακλαστικά του οικονομικού επιτελείου είναι σε εγρήγορση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο το Eurogroup να ανοίξει παράθυρο το επόμενο διάστημα για δημοσιονομική χαλάρωση, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και επισημαίνουν πως είναι πολύ νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις.

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως το ζητούμενο είναι η επίπτωση που θα έχει το θέμα του κορωνοϊού στα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στην κατανάλωση, στις επενδύσεις και στις εξαγωγές.

«Το κρίσιμο θέμα είναι ποιες είναι οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, στα δημόσια οικονομικά, στα έσοδα και στην ανάπτυξη. Αυτό το παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά, έχουμε τρέξει διάφορα σενάρια σαν υπουργείο Οικονομικών, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τις ενέργειες μας», είχε αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ