Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης – Στο Eurogroup οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης
Aύριο, Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους οι οποίοι πλήττονται από την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, όπως του ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών ή και άλλων φόρων και δόσεων.
Όλο το πλέγμα των μέτρων στήριξης θα ανακοινωθεί αύριο στις 12.30 από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, από κοινού με την ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης.
Αρμόδιοι κύκλοι αναφέρουν πως τα όποια μέτρα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντιου χαρακτήρα και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Ο σχεδιασμός στο σύνολό του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα τεθεί υπό συζήτηση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου.
Προβλήματα εντοπίζονται και στο ξενοδοχειακό κλάδο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα ξενοδοχεία των πόλεων δεδομένου ότι στις λεγόμενες τουριστικές περιοχές τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει. Επίσης δεν έχει ακόμα διευθετηθεί το θέμα με τις ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών, καθώς δεν φαίνεται έως τώρα να έχει επιλυθεί το θέμα του ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα των κρατήσεων.
Αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία οι ΗΠΑ για την πανώλη - Κατέθεσαν επίσημο διάβημα για ενημέρωση
13:25
Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
13:16
Σε δύο φάσεις η εφαρμογή της παρέμβασης στην ελληνική βιομηχανία - Ανάχωμα για το ενεργειακό κόστος
13:11
Γεωργιάδης για Μαζωνάκη: Κινούμαστε γρηγορότερα από όλη την Ευρώπη-Δεν είμαι και ο Μέγας Αλέξανδρος
13:08