ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένουν οι «αρκούδες» στη Wall Street - Κατρακυλά σε χαμηλά 2002 το πετρέλαιο

Επιμένουν οι «αρκούδες» στη Wall Street - Κατρακυλά σε χαμηλά 2002 το πετρέλαιο
AP Photo/Mark Lennihan

Νέο sell off στη Wall Street, με τους δείκτες στο βαθύ κόκκινο για μια ακόμη συνεδρίαση. Ο παγκόσμιος δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρούσε κατά 7% με αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαπραγμάτευση του.

Σημειώνεται πως ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones από τις αρχές του μήνα υποχωρεί κατά 24% σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία του.

Αυτή τη στιγμή ο Dow Jones διολισθαίνει 10,7% ή 2.200 μονάδες στις 18.958 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 8,6% στις 6.708 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 9,59% στις 2.285 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, ενώ αναλυτές και οικονομολόγοι προβλέπουν πως η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση τα επόμενα τρίμηνα.

Παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν προγράμματα στήριξης «μαμούθ», αυτό δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι θέλει να μοιράσει επιταγές σε κάθε Αμερικανό, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, προανήγγειλε πακέτο τόνωσης ενός τρισ. δολαρίων.

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων και στο πετρέλαιο που φτάνει να υποχωρεί πάνω από 20% και την τιμή του να γκρεμίζεται κοντά στα 20,3 δολάρια ανά βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ