ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: «Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται» - Τι ανακοίνωσε για εισπρακτικές

Γεωργιάδης: «Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται» - Τι ανακοίνωσε για εισπρακτικές
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι αν οι καταγγελίες συνεχισθούν, τότε η συμφωνία δεν θα ισχύσει.

«Όλοι κρινόμαστε (…) Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η αναστολή πληρωμής χρεών στις τράπεζες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα και πως όσοι επιθυμούν, μπορούν να αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών που έχουμε κατακτήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, και συμπλήρωσε:

«Σύνθημά μας "Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά και κανένας δεν μένει πίσω"».

Για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα σούπερ μάρκετ, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ