ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Προς εξάμηνη παράταση η προστασία της πρώτης κατοικίας

Κορωνοϊός: Προς εξάμηνη παράταση η προστασία της πρώτης κατοικίας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της εβδομάδος θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στους θεσμούς επίσημο αίτημα για εξάμηνη παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο κανονικά εκπνέει στα τέλη του μήνα.

Όπως αποκάλυψε σήμερα στο Σκάϊ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης η κρίση του κορωνοϊού δεν επιτρέπει στη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του προστατευτικού πλαισίου και να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς, κάτι που θα εξηγηθεί στους θεσμούς.

«Η κυβέρνηση θα καταθέσει στους θεσμούς αίτημα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν πιστεύω να υπάρχει αντίρρηση», είπε ο υπουργός και προσέθεσε πως η άρση της προστασίας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αποτελούσε ένα βήμα προς την οικονομική κανονικότητα, αλλά η οικονομία μας δεν έχει τίποτε κανονικό αυτή τη στιγμή.

«Θα πάμε πιο πίσω στο χρόνο για να συνέλθει η οικονομίας μας μετά την καραντίνα», ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους θεσμούς εξάμηνη παράταση στο σημερινό καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ