ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Δύο σενάρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Κορωνοϊός: Δύο σενάρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αίτημα για παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά τις 30 Απριλίου 2020 αναμένεται να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς και στο Eurogroup, δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αναμένεται, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση θα καταθέσει την Τετάρτη στους θεσμούς αίτημα παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς κρίνεται αναγκαίο.

«Δεν πιστεύω να υπάρχει αντίρρηση από τους θεσμούς εν μέσω κρίσης. Η άρση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελούσε ένα βήμα προς την οικονομική κανονικότητα, αλλά τίποτε κανονικό δεν έχει η οικονομία μας αυτή τη στιγμή. Θα πάμε πιο πίσω στον χρόνο για να συνέλθει η οικονομία μας», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί ως επιπλέον διάστημα για όσους θελήσουν να ενταχθούν στις διατάξεις προστασίας της πρώτης κατοικίας έστω και την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες θέλουν το πλαίσιο προστασίας να παραταθεί έως τα τέλη Αυγούστου, ενώ η κυβέρνηση έχει εξετάσει την επέκταση τους προστατευτικού πλαισίου έως το τέλος του 2020.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους θεσμούς, στη βάση της έκτης μεταμνημονιακής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας που θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ