ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Δύο σενάρια για τα παλαιά αναδρομικά

Συντάξεις: Δύο σενάρια για τα παλαιά αναδρομικά
PIXABAY

Δύο σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την επικείμενη, έως τον Ιούνιο, κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των παλιών συνταξιούχων.

Πρόκειται για δύο εκδοχές σε ό,τι αφορά την καταβολή των αναδρομικών που διαφοροποιούνται ανάλογα με το κόστος που προκαλούν στον προϋπολογισμό και έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι το ΣτΕ να αποφασίσει την καταβολή των αναδρομικών για το κρίσιμο ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 δικαιώνοντας όσους είχαν προσφύγει για το διάστημα αυτό. Το ζητούμενο, από εκεί και πέρα, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση.

Το πρώτο σενάριο που έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση αφορά την καταβολή των αναδρομικών μόνο στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση του ΣτΕ.

Το δεύτερο αφορά την επέκταση της χορήγησή τους για το συγκεκριμένο διάστημα σε όλους τους συνταξιούχους, γεγονός που προϋποθέτει πολιτική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ