ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την προκαταβολή φόρου

Αυτές οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την προκαταβολή φόρου
Unsplash

Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής. 

«Η πιο αποτελεσματική προστασίας της δημοκρατίας είναι η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου. Χαίρομαι που έχει αποκατασταθεί πλήρως η κοινοβουλευτική τάξη και κανονικότητα παρά τις αντιξοότητες λόγω του κορωνοϊού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Η σειρά των πρόσθετων μέτρων είναι ύψους 3,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις και όσες έχουν μειωμένο τζίρο κατά 35%. Συγκεκριμένα:

  • Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% λιγότερος από το πρώτο εξάμηνο του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από το 30 έως 70%.
  • Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις που καταγράφουν το 50% του τζίρου τους στο τρίτο τρίμηνο του έτους.
  • Μισή προκαταβολή φόρου θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Επιπλέον, τα νέα κυβερνητικά μέτρα προβλέπουν:

  • Επιδότηση κατά 60% των εργοδοτικών εισφορών και τον Αύγουστο.
  • Οι εποχικές επιχειρήσεις, δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
  • Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ενός δισ. ευρώ, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν κρατικά δάνεια σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ