ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις χρεωστικές κάρτες

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις χρεωστικές κάρτες
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες τις χρεωστικές και τις πιστωτικές τους κάρτες για τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι περισσότερα από 80.000 μηχανάκια υποδοχής καρτών χρεωστικών και πιστωτικών έχουν προστεθεί στην Ελληνική αγορά, τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Το capital control, άλλαξε δηλαδή τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τη σχέση τους με το χρήματα καθώς υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τις 240.000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν ακόμη 80.000 επιπλέον μηχανάκια.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, στη χώρα μας σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες από 11,5 εκατ. χρεωστικές κάρτες και 3 εκατ. πιστωτικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύντομα αναμένεται και η εμφάνιση του ψηφιακού πορτοφολιού για συναλλαγές. Με την ανάπτυξη του περιβάλλοντος αποδοχής καρτών θα δούμε για παράδειγμα πολλά περισσότερα ταξί σε όλη την Ελλάδα που θα δέχονται πληρωμές με κάρτες ή με το ψηφιακό πορτοφόλι, όταν έρθει, ενώ τα μηχανάκια αποδοχής καρτών θα αυξηθούν και στα fast food εστιατόρια, εταιρίες ταχυμεταφορών, εταιρίες διανομής κατ΄οίκον.

Εξάλλου με ενδιαφέρον αναμένεται και το εμπορικό λανσάρισμα νέων αλλαγών στις πληρωμές που επιφέρουν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things) που δικτυώνει συσκευές τόσο μεταξύ τους, όσο και με το ίντερνετ φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο και γενικότερα στην φιλοσοφία πληρωμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ