ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το CNN Greece στην 85η ΔΕΘ: Δυναμική η παρουσία της ELPEDISON

Το CNN Greece στην 85η ΔΕΘ: Δυναμική η παρουσία της ELPEDISON

Τις σημαντικότερες εκδηλώσεις και δράσεις της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρακολούθησε από κοντά το CNN Greece.

Η 85η ΔΕΘ χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις των τελευταίων ετών για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ ήταν η πρώτη μεγάλη έκθεση αυτού του επιπέδου, μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πολλοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που την χαρακτήρισαν «σημείο καμπής» για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας, πέραν από τον συμβολισμό της επιστροφής στην κανονικότητα.

Για τον λόγο αυτό, τιμώμενη χώρα της φετινής Έκθεσης ήταν η Ελλάδα, η Ελλάδα που βγαίνει από την πανδημία ενισχυμένη και με ιδιαίτερη δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό, οι επισκέπτες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις καινοτομίες και τις πρωτοβουλίες που υιοθέτησαν οι δημόσιοι φορείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα από αναλυτικές, ευφάνταστες και πρωτότυπες παρουσιάσεις, με έμφαση στις διευκολύνσεις της τεχνολογίας και, φυσικά, την ενεργειακή μετάβαση.

Δεν είναι τυχαίο πως το παρόν στη φετινή ΔΕΘ έδωσαν οι κορυφαίες εγχώριες επιχειρήσεις και εταιρείες, που όχι μόνο δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αλλά και οδηγούν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς έχουν εξέχουσα σημασία για την ίδια την ελληνική οικονομία. Εταιρείες όπως η ELPEDISON, ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους σε αυτή την τόσο κρίσιμης σημασίας Έκθεση.

Η ELPEDISON κέρδισε το ενδιαφέρον παραγόντων και κοινού, καθώς όχι μόνο διασφαλίζει με την εγκυρότητά της, την ενεργειακή επάρκεια κατά τη μετάβαση της χώρας μας στη νέα εποχή, αλλά και δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο με δράσεις και κινήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, για παράδειγμα, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της ELPEDISON είχαν την ευκαιρία με ένα απλό χαμόγελό τους, να συμβάλουν σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για την ελληνική κοινωνία. Μέσα από τη δράση της «Χαμόγελα… Ένα κλικ για καλό σκοπό», η ELPEDISON προσέφερε δωρεές για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα, ενώ το μόνο που είχαν να κάνουν οι πολίτες ήταν να σταθούν και να χαμογελάσουν στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί στο περίπτερο της εταιρείας.

Το περίπτερο της ELPEDISON στην 85η ΔΕΘ

Η δυναμική παρουσία της ELPEDISON στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε την κυρίαρχη θέση της στον χώρο της ενέργειας για την Ελλάδα, καθώς αυτή τη στιγμή, οδηγεί με ενεργειακή ασφάλεια τη χώρα μας στη νέα εποχή, της «πράσινης» ενέργειας. Πρόκειται εξάλλου για τον πρώτο ιστορικά ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, που διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, παραμένοντας στην κορυφή από την πρώτη στιγμή έως σήμερα, για 15 συναπτά έτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2020, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και την αστάθεια λόγω της πανδημίας, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση ύψους €20 εκατ. για την αναβάθμιση της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έδωσαν στην 85η ΔΕΘ ηχηρό μήνυμα ανάκαμψης και επιστροφής στην κανονικότητα, προσδίδοντας ξανά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης τη σημασία και την αξία που έχει κερδίσει στα σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας της. Η συνέχεια, προς την αντιμετώπιση των προκλήσεων της «πράσινης» μετάβασης, αλλά και της ουσιαστικής, γενικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι μπροστά.