ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα μπλοκάρει ρωσικούς λογαριασμούς το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance

Δεν θα μπλοκάρει ρωσικούς λογαριασμούς το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance
Το Binance ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα παγώσει «μονομερώς» τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών Pixabay

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το Binance, ανακοίνωσε, ότι δεν θα μπλοκάρει ρωσικούς λογαριασμούς.

Το Binance ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα παγώσει «μονομερώς» τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών, κάτι που ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

«Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Τα Crypto έχουν σκοπό να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να απαγορεύσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στην κρυπτογράφηση τους θα ήταν αντίθετο με τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η κρυπτογράφηση».

Την Κυριακή, ο Μιχαήλ Φεντόροφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ζήτησε από τα μεγάλα χρηματιστήρια να μπλοκάρουν τις διευθύνσεις των Ρώσων χρηστών.«Είναι σημαντικό να παγώσουμε όχι μόνο τις διευθύνσεις που συνδέονται με Ρώσους και Λευκορώσους πολιτικούς, αλλά και να δυσκολέψουμε τους απλούς χρήστες», είπε ο Φεντόροφ σε ένα tweet.

Σε ημερήσια βάση το Bitcoin υποχωρεί κατά 3% στα 38.246 δολάρια, ενώ η συνολική του κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 725 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ