Διαπραγμάτευση Ουκρανίας - Ρωσίας: Βουτιά 5% στο αργό - Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι
Οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου κατέγραψαν πτώση πάνω από 5% την Τρίτη, ως αντίκτυπο στην πρόοδο που ανακοινώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά και σε περιορισμό στην Κίνα που επιβαρύνει τη ζήτηση.
Γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση τον Μάιο υποχώρησε κατά 5,95% φτάνοντας στα 105,79 δολάρια το βαρέλι και ο αμερικανικός WTI υποχώρησε κατά 6,14%, φθάνοντας στα 99,45 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κάτω από τον συμβολικό πήχη των 100 δολαρίων το βαρέλι.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική χρηματαγορά άνοιξε με κέρδη την Τρίτη, στον απόηχο των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones άνοιξε με άνοδο 1%, ενώ και ο δείκτης της Standard & Poor's (S&P500) ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με θετικό πρόσημο στο +1%.
Κέρδη, εξάλλου, εμφάνισε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης και ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος κατέγραφε άνοδο 1,1%.
Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι η απόδοση του πενταετούς ομολόγου υπερέβη την αντίστοιχη του 30ετούς, γεγονός που προιωνίζει ύφεση. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 2006, λίγο πριν από την χρεοκοπία της Lehman Brothers που οδήγησε στη σοβαρή οικονομική κρίση του 2008.
Xειροπέδες σε 14 άτομα για κλοπές και απάτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
09:35
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15