ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μέσα στον Ιούνιο θα γνωρίζουμε εάν θα μπορέσουμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα

Σταϊκούρας: Μέσα στον Ιούνιο θα γνωρίζουμε εάν θα μπορέσουμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα
Θα πρέπει να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στα καύσιμα, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Την ώρα που η τιμή της βενζίνης παρουσιάζει ανοδική πορεία και μαζί με το «κύμα ακρίβειας» προκαλεί «πονοκέφαλο» στα ελληνικά νοικοκυριά, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στα καύσιμα από τον επόμενο μήνα, «σε περίπτωση που βρεθεί δημοσιονομικός χώρος», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο. Το θέμα καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά μείωση στους φόρους» είπε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο OPEN.

«Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι για να προχωρήσουν σε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος και στο ρεύμα και δεύτερον, να υλοποιηθούν τα μέτρα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε:

  • Αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα είναι από τον Ιούλιο
  • Αν πάμε και μειώσουμε τον φόρο 20 λεπτά, το κόστος για το κράτος είναι 1,5 δισ. ευρώ, άρα θα πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα.
  • Έχουμε δώσει διπλάσια χρήματα από ό,τι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «υπάρχουν προτεραιότητες και θα πρέπει να βρούμε τον δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στο ρεύμα αυτή τη στιγμή».

«Βλέποντας και κάνοντας από τα δημοσιονομικά. Δεν γίνονται όλα. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις από τον επόμενο μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ