Σκρέκας για Black Friday: «Με τιμοληψίες διασφαλίσαμε πραγματικές εκπτώσεις»
Ανανεώθηκε:
«Θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας από την Ερμού ενόψει της Black Friday.
Στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού βρέθηκε λίγο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας για γιορτινή ημέρα την επονομαζόμενη Black Friday «που δίνει την ευκαιρία στους για καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ένδιαφέρουν σε χαμηλές τιμές, τονίζοντας ότι διασφαλίστηκαν με τιμοληψίες και ελέγχους πραγματικές εκπτώσεις».
«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας: «Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν».
«Οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές»
«Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές», πρόσθεσε.
Ως και 50% οι εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Περιέγραψε δε, «υγιή επιχειρηματικότητα καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων. Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Black Friday: Ανοιχτά και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τα καταστήματα
Οδηγός στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να χτυπήσει αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο - Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα
09:49
Αγορές: Ράλι στην Ασία έφερε η εκεχειρία ΗΠΑ και Τραμπ, κέρδη 4% για τον Nikkei - Στα 71.000 δολάρια το bitcoin
09:41
Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν καλώδια από εργοτάξιο του ΟΣΕ και εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν
09:26
Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ - Σε συναγερμό Σεούλ και Ουάσινγκτον
09:13