ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκαρε τις συναλλαγές η τράπεζα Tesco έπειτα από κυβερνοεπίθεση με θύματα 20.000 πελάτες

Μπλόκαρε τις συναλλαγές η τράπεζα Tesco έπειτα από κυβερνοεπίθεση με θύματα 20.000 πελάτες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η τράπεζα Tesco, έπειτα από μια επίθεση που δέχθηκαν τα συστήματά της από χάκερς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στόχος της κυβερνοεπίθεσης έγιναν περίπου 40.000 λογαριασμοί, ενώ το συνολικό ποσό που εκλάπη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα έχει προσωρινά αναστείλει όλες τις online συναλλαγές, προσπαθώντας να προστατεύσει τους πελάτες της, λίγες μόλις ώρες αφότου διαπιστώθηκε ότι μερικές χιλιάδες εξ αυτών είδαν εκατοντάδες λίρες να εξαφανίζονται από τους λογαριασμούς καταθέσεών τους.

Όμως επιβεβαίωσε ο Benny Higgins, διευθύνων σύμβουλος της Tesco, περίπου 20.000 πελάτες της τράπεζας είδαν να «εξαφανίζονται» χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους, ενώ αναφέρθηκαν ισάριθμα περιστατικά «ύποπτης δραστηριότητας» σε άλλους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον Independent, έπειτα από αυτή την εξέλιξη η τράπεζα αποφάσισε να προσχωρήσει στην αναστολή των συναλλαγών που γίνονται μέσω διαδικτύου για τους κατόχους τρεχούμενων λογαριασμών, ενώ όπως διευκρινίστηκε οι συγκεκριμένοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη μετρητών, αλλά και χρήση άλλων τραπεζικών υπηρεσιών.

Οι πελάτες της Tesco έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε διαμαρτυρόμενοι για την «εξαφάνιση» ποσών που φτάνουν ακόμη και τις 700 λίρες από τους λογαριασμούς τους, είτε με παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση η τράπεζα.

Ο Benny Higgins τονίζει πως η τράπεζα παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των πελατών της, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα πως οι απώλειές τους θα καλυφθούν από την τράπεζα και μάλιστα μέσα στο επόμενο 24ωρο.

«Έχουμε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές για να αντιμετωπίσουμε την απάτη και θα ενημερώνουμε διαρκώς τους πελάτες μας για όλες τις εξελίξεις», είπε ακόμη ο Higgins, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας που αριθμεί πάνω από επτά εκατομμύρια πελάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ