E. Τσακαλώτος: Ελλάδα και ΔΝΤ θέλουν καθαρό διάδρομο για το χρέος
«Το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν έναν καθαρό διάδρομο για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα και το πώς θα βγει από το πρόγραμμα το 2018», αναφέρει σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου είναι τι ελάφρυνση χρέους πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.
Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρυ Ράις επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα βάζει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ άφησε να φανεί ότι η μείωση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα.
Ωστόσο ο ίδιος τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, πως θέση του Ταμείου είναι ότι η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να συνδεθεί με όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις». Τόνισε όμως ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.
Ο Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει το Δεκέμβριο την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (DSA) στο πλαίσιο της έκθεσης του άρθρου 4 του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.
Κουτσούμπας: Στέλνετε φρεγάτες και αεροσκάφη στην Κύπρο για να προστατεύσετε τις βρετανικές, τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις
13:55
Δένδιας για δίκη Χρυσής Αυγής: Iστορικός σταθμός για την Ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση του Εφετείου
13:52
Εξουδετερώθηκε πύραυλος από το Ιράν πάνω από τουρκικό έδαφος - Έπεσε στην επαρχία Χατάι
13:46
Πόλεμος στο Ιράν: Ο IDF αποκαλύπτει πώς Ισραήλ και ΗΠΑ καταμερίζουν τους στόχους τους
13:45