Προς δίμηνη παράταση οι δηλώσεις του πόθεν έσχες
Παράταση τουλάχιστον δυο μηνών για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες που αφορά στο 2015, αναμένεται να δοθεί με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Ειδικότερα, η παράταση πρόκειται να δοθεί μετά τις προσφυγές των πέντε δικαστικών Ενώσεων, αλλά και αιτήματα άλλων υπόχρεων, όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής.
Η παράταση θα δοθεί μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης των πέντε δικαστικών Ενώσεων, αναφέρει το ΑΠΕ. Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ αν καθυστερήσει αναμένεται να δοθεί κι άλλη παράταση.
Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων θα έληγε την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.
Συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ για κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI στο Σίδνεϊ
10:44
Η Όπρα Γουίνφρεϊ επαινεί την απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τα social media για παιδιά
10:44
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39
Ψυχρό Φεγγάρι: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους φώτισε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)
10:37