ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικουρικές συντάξεις: Χαρμολύπη για χιλιάδες συνταξιούχους

Επικουρικές συντάξεις: Χαρμολύπη για χιλιάδες συνταξιούχους

Οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 248.618 δικαιούχων και τα ποσά είναι αυξημένα, καθώς ξεμπέρδεψαν με τις κρατήσεις για τα αναδρομικά λόγω της περυσινής αναπροσαρμογής των επικουρικών.

Οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να επιστρέφουν στα παλαιά ποσά που λάμβαναν είναι κυρίως πρώην δημόσιοι υπάλληλοι και πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν αυξήσεις στις συντάξεις του έως και 50 ευρώ.

Να σημειωθεί πως 150.000 συνταξιούχοι με επικουρικές που υπερβαίνουν τα 200 ευρώ έχουν ακόμη να πληρώσουν σε δόσεις υπόλοιπα αναδρομικών, καθώς υπέστησαν μεγάλες μειώσεις που έφταναν ακόμη και στο 50% του αρχικού ποσού.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται πρώην τραπεζικοί υπάλληλοι, ναυτιλιακοί πράκτορες, ναυτικοί, εμποροϋπάλληλοι και μισθωτοί ΕΤΕΑΜ οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσά έως και τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των αναδρομικών τους.

Όσων η σύνταξη αναπροσαρμόστηκε τον Αύγουστο επέστρεψαν αναδρομικά δύο μηνών, όσοι μπήκαν τον Σεπτέμβριο στο δεύτερο κύμα περικοπών, επιστρέφουν ποσά τριών μηνών και όσων οι συντάξεις αναπροσαρμόστηκαν τον Οκτώβριο επιστρέφουν αναδρομικά τεσσάρων μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ